"Mitäköhän sitä laittais ruuaksi....makaroonilaatikkoa, ei sitä oli viime viikolla...kalakeittoa, jauhelihakeittoa, kanakeittoa.....riisiä ja kanaa.....kanaa ja riisiä..." Tuntuuko tutulta? Samoja ruokia viikosta toiseen. Kerro minulle, mitä teillä arkena syödään. Mikä on se helppo ja nopea ruoka, joka on teidän perheen suosikki? Kirjoita kommettiosastolle tai omaan blogiisi (siinä tapauksessa ilmoita minun kommentteihin, mistä reseptisi löytää)"

Iso-O heitti tällääsellä kysymyksellä. Äkkiseltänsä tulis miälehe sanua, notta aiva tavallista arkiruakaa... mutta ei. Eihän meillä syärä sellaasta. Son viälä tavallisempaa. Tai ei oikiastansa tavallisempaa, vaan yksinkertaasempaa.

Resepti: Paa vesi kiahumaha. Kuari muukama peruna, tai jos et kerkiä, älä. Kuari siis. Nakkaa ne vetehe. Keitä ne hellalle. Piänennä lämpyä. Koita saara ne uurestansa kiahumaha. Muista ne kolomen vartin päästä, ja mee noukkimaha mahrolliset irronnehet kuaret siältä lapsakan seasta.

Aukaase nakkipaketti / tonnikalapurkki / pinaattiplättypaketti, lämmitä (tai älä, nakkia ainakaa ei saa lämmittää, non kuulemma parempia kylyminä) mikros muutama kunkin syämämiähen lautasella.

Samalla ku huurat ensimmäästä kertaa kersoja syämähä, pese tomaatti ja revi kurkulta muavi pois päältä, silippua ne lautasellen. Kata pöytähä voilevi taikka joku muu vastaava, mitä teillä ny käytetähänki, ja koita muistaa veitti siihen.

Kolomannen syämähäkuttumiskerran jäläkehe räjährä ja mee hakemaha ne kersat pöytähä. Seliitä, notta ei ny syärä nuurelia eikä olletikaa spakettia, ku moon kerta keittäny perunoota. Seliitä se viälä pari kertaa, nii tuloo hyvä. Ja jauhelihaa ei ny satu tälläkertaa olla. Ny on nakkia / tonnikalaa / pinaattiplättyjä.

Paasaa perunoota taikka sitä lapsakkaa kersaan lautaselle. Sekaha voita ja nokko maitua, jos kelepaa.

Syäkää! On se ruakaa!

No, ny ku ajatteloo, nii ei soo ihime jos meillä kersat puakkooloo... Mutta koitappa laittaa soosia taikka kermaa tai jotaki laatikkoruakaa, nii se ny ei ainakaa kauppaansa tee! Kaikesta sapuskasta pitää nähärä, mitä son syäny. Sinänsä iha järkevää, mutta kovasti son yks pualista.