Blondi heitti ajatuksen, että mentääs yhres askartelemaha havuusta joulukoristehia. Oli meiltä tiloja vailla... No mähän heti innostuun, ja niin me kolome akkaa sitte haalittihi havumma kuka mistäki, ja minkäki laasia.

Tiistai-iltana otettihi kantamuksemma ja kersamma, ja ruvettihi vääntämähä kranssia ja köynnöstä. Molin napsinu vähä enee katajaa O`Malleyn mummavainaan mökin kulmalta, ihan siinä tarkootukses, että saa tehrä sillä kauppaa. Ja kauppansa se teki, Blondi oli harjaantunu kranssintekijä, niin sillä loppuu omat havut äkkiää kesken, ja kataja kelepas kovasti. Se maksoo ne mulle liimapistoolin puikoolla. Me ei kyllä keriitty teelmeksiämmä koristella, illas ku on vaan rajallinen määrä tuntia.

Vimpula väänti kaks kranssia Vihtorin piänet hanskat käres (sillä ne oli kyllä käes...käki-paraat...) ja yritti pitää Veetiänsä samalla silimällä, kun se piänimpänä tenavana klapaji joukos. Veeti ja Blondin Matilda kurmootti Einaria oikee syrämmensä kyllyyrestä, sillä oli välillä otta kipiä ja välillä nenästä tuli verta. Ja hauskaa oli. Vihtori ensin rutisi, ku kuusen havut pisteli käsiä, mä sanoon sille, että valitte ny valitakko vai teekkö. Se valitti tekemisen. Väänti hammasta purren kaks kranssia Blondin tekemien pajupohjaan päälle. Paljahin käsin. Koristeli tyroksipunatulkulla ja plastiikkajääpuikoolla.

Minä pärvötin vyhriltä nelisen meeteriä juutti vai mitä liä hamppuköyttä ja rupesin tekemähä köynnöstä kuistin oviaukkoho. Tuskanhikiä rupes pukkaamaha jo metrin jäläkihi. Johnaki vaihees mä tulin siihen tuloksehe, ettei sen ny tartte maahan asti ulettuakaan ja pätkääsin pualtoista metriä narun päästä pois. Emmä käsitä, ku Blondi kerkes samas aijas tehrä kolomimetrisen kuusiköynnöksen, katajakranssin ja mustikanoksakranssin. Me Vimpulan kans vaa ihmeteltihi, että mitenkäs tämä ny alootettihinkaan...

Eilinen meni töis, koko kellon ympärystä. Köynnös orottaa viäläkin koristehia kuistilla, läjäs. Kopas olis viälä katajaa, sitä vois tökkiä oasispallohon ja vaikka ruukkuuhin, jos en mä niihin ny muuta keksi. Ireoota olis vaikka muille jakaa, ku joku tekis.