Olipaha hiano päivä! Aurinko paistoo ja puut hohkas valakoosena kirkkhan sinistä taivasta vasten. Oikeenkaha joku oli tilannu nuan komian sään tälle ystävänpäivälle?

Reservilääset oli aamusta vetäny kaikenlaasta kalustua tuanne järven jäälle, ne teki sinne latuja ympäriinsä ja oliko ne jo eileen laittanhet vipukelekan tämmihin. Sinne oli ungattu luisteluratakin, se meni palammatkaa rantoja seuraallen ja välillä se puikkas vipukelekkapaikan viäreltä keskemmältä jäistä ulappaa.

Yhyreltä päivällä siälä alakoo tapahtua, krillooskotahan oltihin laitettu valakia ja siälä ne paistoo makkaroota ja möivät kaffia ja ilimaatteksi sai kuumaa mehua. Krillimestari, evp-nakkikioskiyrittäjä, sanoo, että parahimmillansa jäällä oli aurinkoosta iltapäivää ollu viättämäs seittemisenkymmentä ihimistä! Son kuulkaa tällääses kyläs palijo se!

Mä laitoon sukset jalakahan ja luistimet följyhyn ja lährimmä koko poppoo kans juhulapaikalle. Vaihroon samantiän luistimet, ku se jää näyttiki nii kiiltävältä. Mutta kyllä nua tuallaaset kaunoluistimet on viraattomat luannonjäällä! Aivan mun piti vaharata eteheni, etten mee noukalleni johonku töyssyhy. O`Malley ja Vihtori luisteli hokkariillansa monta rinkiä poistiähensä, niiren terään pyärees noukis mikkään piänet tökköökset tuntunu.

Einariki kokeeli vähä luistimia, mutta aivan soli puallansa jääs. Musta tuntuu, että vasiten. Paremmmin se suksitteli, olletikki, ku jätti suksikepit pois. Käret viuhtoen se paineli maharotoonta kyytiä pitkin latua, välillä ku oli piree liuku nii käret meni ku viipperät ympäri, haki tasapainua. Oli se hupaasen näköönen, metrin pätikkä ruskia toppapuku päällä, niinku karhunpenikka suksilla!

Kyllä soli hyvää harijootusta hiihtolomaa varten, silloon olis puhes mennä Pohojaasehen koko viikoksi.

Kun ny vaan ei nua kylällä riahuvat pöpöt iskisi... koputampa puuta. Tohri oikeen äänehensä puhuakkaan!