Vuaren viimmeenen päivä. Sai töis hakata kassakonesta ku viimmeestä päivää.

Räkätauti oli taas pahee, korva humaji, enkä mä kuullu pualiakaa ihimisten puheesta. Eres seisoo jo seuraava asiakas, ku mä tarjosin kuittia erelliselle, viiskymppiselle viarahalle miähelle. Se teki kärellänsä torjuvan liikkeen ja samalla sanoo jotaki. Mä en kuullu mitää, nii sanoon vaan notta selevä. Luulin sen käskenehen laittaa kuitin öö-mappihi. Miäs kattoo mua vähä hitahasti... sitte mä tajusin sen sanonehe Hyvää Uutta Vuatta! Selevä!!! Mä pirin naamallani kestohymyn ja sanoon sen selijälle Hyvää Uutta Vuatta...!

Kuuren jäläkihi kannoon viimmeesen asiakkahan kans sen ostokset autollen, nuarella perheenäireellä oli kiirus hakemaha veikkootansa junalta heille vuarenvaihresta juhulimaha. Omat ostokseni sulloon tyänantajalta joululahajaksi saatuhu reppuhu. Hevooslikka sai lähärönpäähän täriltänsä törkiän uurenvuarentoivotuksen kännykkähänsä. Tilasin sen ittelleniki, notta sain laittaa anopille... Lähärimmä kotia.

Kotona oli sauna lämpöösenä. Isäntä siälä kerkis käyrä ensin, mulla ku piti kiirusta käyrä kattomas mitä blogiystäville kuuluu netis. Poijat meni pihalle, kello oli jo yhyreksän, naapurit räiskii rakettia taivahalle. Mä menin kalijan kans saunaha. Siälä kuumuus pehemitti mun päätäni sen verran, notta rupesin muistelemaha, ku kersana tein seittemän kuupperkeikkaa hanges, saunasta päin. Ny pitää yrittää kyllä taas! Luntaki o riittävästi, notta mun ruhoni sinne uppuaa! Laitoon eres slokkit jalakaha, nottei viliku...

Silipaasin takkahuanehe läpitte pihalle. Ei paha, ei ollenkaan. Sinne menin tänttäränttää selijälleni, muttei multa kyllä enää kuupperkeikat onnistunu. Hyvä ku pääsin ylähä siältä, hötyynen puuterilumi vaa pölähti ympärillä. Äkkiää takaasi saunaha, kuumasta selijästä lumi suli ja valuu pitkin laattioota...

Menin saunan jäläkihi taas pihalle, tällä kertaa hyvääsesti pukees. Kersat kaivoo lumipenkoos tunnelia ja rupesvat ruinaamaha rakettien ampumista. " Jos mentääs Pihakissin ja Mettäkoiran tyä ampumaha ne raketit, jos niistä tuloo mumma ja paappa tänä yänä?" O`Malley sanoo. Flikka oli jo laitoksella. Einari meinas, notta ammutaha kotona, mutta saimma suastuteltua sen kyläälyreissulle. Pari komiaa rakettia tääkäästihi taivahalle kotopihasta ja sitte lähärimmä.

Tytti jäi kotomiäheksi. Jätin sille valoja klasille ja sälekaihtimet kiinni, nottei sen tartte viättää koko yätä sängyn alla pommisuajas. Se kyllä koitti päästä pihalle, mutten mä päästäny, eihän sitä olsi löytäny ku pualen päivän jäläkihi jostaki halakopinon alta. Yks uus vuasi soli tulos rinnettä ylähä, ku sitä tuli vastaha vaakalentua yks ujeltava raketti, ja frouvaa viätihi... Ei sellaanen ainakaa traumoja helepota!

Körttilakialla Pihakissi singahteli soffalta ylähä jokaaselle kännykän piippaukselle. Ei sollu kahtehe yähön nukkunu ennen tätä yätäkään ja manas Mettäkoiraa, ku se vaa vahtaa elokuvaa kaikes rauhas sängyllä vaikka oma flikka synnyttää! Pihakissillä ku o aina herkut valamihina, juhula ku juhula, soli laittanu lihapullat ja salaatit pöytähä, ennenkä mä kerkesin kenkiä pois ottaa. Oli kuulemma meinannu Flikalle viärä ne lihapullat, mutta oli tullu viästi, nottei he oo paikalla, he on synnyttämäs.

Menimmä ampumaha raketit, notta tulevalla mummalla olis jotaki muutaki ajateltavaa sen viimeesen puali tuntia vanhaa vuatta. Laskimma minuuttia, tulis ny uus vuasi ennenkä vauva syntyy! Vävypoika ei ollu hetkehe laittanu mitää viästiä, onkoha siälä ny tiukat paikat... Mäkin rupesin saamaha sätkyt aina ku Pihakissin puhelin uukutti! Ei tullu vävyltä viästiä, sukulaaset vaa kyseli, notta onko jo syntyny!

Tuvas Einari nukahti laattialle, Mettäkoira soffalle, Pihakissi vaa silimät ristis vakuutti, nottei hän kummiskaan saa nukuttua ennekä tiato syntymästä tuloo. Nostimma tokkuraasen Einarin autoho, saimma Vihtorinkin Pinguklupista pois ja kyyttihi ja lähärimmä kotia.

Ennenkä fällyjen välihi pääsimmä, tuli O`Malleyn kännykkähä viästi. Flikka oli saanu flikan. Lapuan ensimmäänen vauva vuarelle 2010. Onnellista Uutta Vuatta vauvalle, perheelle ja koko maailmalle!