Sain O`Malleyltä viime kesänä oksasilippurin syntymäpäivälahajaa. Son ollu paketis tähän asti. Eileen se sen laittoo tämmihi, siinä piti teriä jotenki säätää ennen käyttyä.

Anoppi oli karsinu syreenipuskiansa, ne riskut oli nakattu Muulin kyyttihi. O`Malley veti muulin meirän pihaha ja me ruvettihi pistämähä riskua palooksi. Kyllä se Stiika ihan mukavasti teki silippua kuivimmista oksiista, mutta oli ne vissihi liika tuaresta tavaraa, kun pakkas vaan järsiä. Jätti parin kymmenen sentin mittaasia kaltattuja pätkiä. Noo, ei ku uuresta konhen kitahan.

Tuumasin ensin traijata valamihin silipun lutakkohon juntujen katteheksi. Sitte rupesin kattelemaha yläpihan ruusupenkkiä... Jos laittaaski ne siihen... Minä kiikutan mummavainaan maitokärryyllä silippukoppia ympäri markkia, notta mihkä ne kuuppoottaas! On ne ny sen ruusupenkin peittona, kamalan näköösiä, mutta jos aurinko niitä vähä maisemoos ja sitte hakis viälä kaupan kuarikatesta lisäksi. Vaikka färillistä.

Ne anopin syreenipuskat oli teheny poikia pitkin autotallin seinustaa ja mihkä sattuu. Otin lapion ja kaivoon ensin valakoosta syreeniä aika tukun, sitte parimetristä unkarin syreeniä suuremman tukun ja viälä jonkin verran tavallista violettia. Tungimma ne Avensiksen peräluukusta sisälle, unkarilaaset ulttuu tuuliklasille asti... Eipä sinne autoho sitte kuskin lisäksi enää palijo muuta mahtunukkaan.

Unkarilaaset polokaasimma heti rivihin tontin pohojaaslairalle, jos niistä ny olis yhtään apua tuuliolosuhteesihin. Valakooset ja violetit on viälä juamas lutakon kroopiis. Tein niille tänä ehtoona penkin. Sellaasen nelimetrisen ympyrän. Tyhyjäsin kompostin siihen ringille ja laitoon tuhkaa sekaha. Hautaantuu sinne yks kompostis henkensä heittäny, korian ruskiaturkkinen rottakin... Oli järsiny sinistä mälliä viimmeesellä aterialla. Jylläsin muutaman kerran jyrsimellä ympäriinsä.

Ny mun tarttis hakia viälä äireeltä lisää syreeniä. Sillä olis kuulemma metrisiä alakuja liki 20 ja piänempiäkin pitkälti toistakymmentä. Valakoostakin kymmenkunta. Notta piisaa kunnolla värkkiä syreenimajaha.