Eileen hankiin hijen pintaha tramppaamalla omenapuiren ympäristyä. Myähäästä pyllistää ku on haisevat housuus, mutta luulemma tuankin kaltatun omenapuun viälä friskaantuvan, ei sitä oltu ympäriinsä keriitty järsiä. Mitä ny vaa puali metriä joka oksasta syäty. Päärynäpuun non jättänhet rauhaha, moon sitonu siihe mustan viinimarjapuskan oksia. Luumupuustaki on vaan muukama silimu knapsittu.

  

Kummajaaset, aavehet ja haamut on jättänhet puansa jälijet syreenimajan pehmustetuulle penkiille. Nii, siinon syreenimaja. Onhan se viälä vähä harva... Tuan tuijan mä siirrin viimmetöikseni ennen lumen tulua tuahon, notta hortensiat tulis enee oikeuksihinsa. Ja jos tuasta joskus olis vähä tuulensuajaa pohojaastuulille.

    

Puarin katolla on lunta. Mahraakaha se kestää... vai olsinko mä se viimmenen korsi, joka katkaasoo kamelin selijän, jos mä kaahiisin tuanne purottelemaha lumia?              

     

Nämä kaks maisemakuvaa olis pitäny saara yhyristeltyä. Viälä tuas on mahtava luantomaisema, järvi, peltua ja mettänrantaa...Ny son myity tonttimaaksi, kaavootus etenöö. Onko ens vuanna tähän aikahan siinä jo viis tuvan aihiota vaiko enee? Se siitä luannon rauhasta. Istutakkaa sitte enää pualipukees kuuman kesäpäivän iltana parvekkehella ja kattella ku uikut ja sorsat uittaa pesueetansa laskevan auringon värjäämällä tyvenellä järvenseljällä...

                                                                           ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pistän ny tähän viälä kuvan, notta kyllä se kevät siältä joskus tuloo. Mullon jo esikoota! Laitoon ne kranniilta joululahjaksi saatuhu fatihi. Viäres piirongin päällä on mun myyjäntutkinnon kunniaksi tyäkaveriilta saamani lyhty.

 

Tuas seinällä sitte roikkuu Piikkana, jonka mä tein silloon ennen osuuskaupan aikaa, ku molin talaven tyättömänä. Kulujin Kyröös kansalaasopistos piikkanakurssilla. Mullon toinenki veheriäänen, son sellaanen kapia, yhyren kuvion levyynen, ja sitte kaharen kuvion levyynen ja nelijää korkia oranssiruskian sävyynen. Niillä färiillä mä tein isoon laattiatyynynki samalla tekniikalla, mutta sen tais silloon Kurre syärä. Tytin pentu, joka kuali pualen vuaren vanhana. Mutta se kuali ruttoho, ei piikkanaha.