Istun autos parkis, ku puhelin soi. "Teillehän on tullut muutama lahjanumero Kotilääkäriä, mitäs olette pitäneet lehdestä?"

Täh, mulleko sonkin tullu, moon luullu, notta sitä on O`Malley kiikuttanu äireeltänsä, ku on joku hyvä juttu jääny kesken. Emmoo mitää osooteslipukesta vilikaassukkaan, ku oon sen laittanu lehtikoppaha.

Minen luje terveyslehtiä. Se vähäänenkin kiinnostus lopahti pari vuatta sitte. Teet nii tai näin, nii aina väärin päin, ja syäpä tuloo.

Eileen paketoottin lahajoja kamarin sängyllä, ku puhelin soi. Hesaria olis mulle kaupannu. Mä ähkääsin, notta ku eskarilaanen on tulos pian kotia, ja pitääs saara lopukki paketit piiloho... ei, emmä varmaha Hesaria tilaa, kiitos vaan ja hyvää joulua.

Mulle tuli viikonloppuhesari muutaman numeron verran täs yks aika. Minä petyyn, ku ei siälä ollu ku puali sivua ulukomaan uutisia, sitte oli mainoksia ja kymmenen sivua urheelua! Urheelua! Sitä varten olis kovasti kaikenlaasia harrastuslehtiäki olemas, pitääkö ne jutut sanomalehtehe tunkia?

Mun pitääs vissihi tilata joku Suamen kuvalehti taikka Newsweekki, notta olis lukemista.

Vaikka ohan tuas Pohojalaases ja Ilikaski lukemista. Nykki lujin, notta Atria meinaa teherä isoon sikalan Venäjälle. Kuinkaha ne meinaa siälä valavua tuatantua ja sen eettisyyttä... (Pitääki muistaa tuara kaupasta kotia se kinkku...) Nigerialaasmiähet oli taikonu rahnaa suamalaases hotellis. Minkälaasta porukkaa siälä Nigerias oikee sikiää, eikös nigerialaaskirjeekki oo jotaki hämärämiästen hommia? Brasilias oli isäpuali, kaharen noita-akan avustuksella, lykänny kaharen vanhaha pikkupoikaha 40 neulaa. Pari niistä uhkas osua syrämmehenki. Äitee oli viäny poikaa lääkärihi, ku se valitti vattakipua. Vähemmästäki... Ja ny non ihimees, notta kuinka ne neulat saaraha poijasta poijes!

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää ja raivostuttaa meikäläästä!

Jonkin aikaa tilasin Vihtorille Tiede-lehtiä. Soli sitte miälenkiintoonen! Ilimastonmuutoksesta, ihimisistä, tulevaasuuresta ja menneesyyrestä... Mutta ku ei poikaa ittiä sitte nii kiinnostanukkaan sen lukeminen, nii ajattelin, notta tilathan sitte, ku kiinnostaa. Turhaa nuata on tilata jemmattavaksi, eikähä se tiato oo vanhantunutta siihen mennes, ku niitä lujetaas. Täs vaihees mahtaas tiato enemmänki lisätä tuskaa. Muistan vaan omasta lapsuurestani, montakaha yätä oon äiteetäki valavottanu, ku pelekäsin maailmanloppua...

Oliskaha magneetista apua... niis neuloos?