Perjantai vapaa ja lauantaina iltahuki, johna sai tosisnansa huhkia, eikä silti keriinny saara valmista. Siitä sitte lennosta lomalle. Syrän hakkaa viäläki. Toisaalta, onneksi.

Olis perkaamista ja muutama rehu orottaa istuttamista. Entäs jos nua kuus mansikkaa ny ens viikolla viimeen kypsyy, nehän menöö rässien suihin! Emmä millään joutaasi lähtiä ny Meri-Karinahan makoolemahan! Saakahan siälä eres makoolla, väsyttääs niin... Kutsuski käskettihin ottaa sisäpelikenkiä ja verkkaria joukkohon, joutuukahan siälä oikee urheelemahan... Mä ja urheelu, ei oikee sovita samaha lauseesehen...

Laihanatahan appiukolta asuntoautua, mennähän sillä. Pitääs hakia se tuahon pihahan, sais kantaa retut suaraa hyllylle. Otetahan poijille polokupyärät joukkohon, ja ittelle vaikka rullaluistimet, menöö piänempähän tilahan. Mahrankohan mä viikon aikana oppia jarruttamahan niillä. Turuus on niin mäkistä maastuakin. No muuttuu sitte loma sairaslomaksi.

Mullon vähä meininki, että kävis sen äiteen siskoon tyänä, sen, joka sillä skootterilla päästi naapurin pensasairan läpi. Sillä olis kuulemma hevooskastanjan alkuja paljo markillansa. Sitte paluureissulla, jahka on käyty kaikki mahrolliset matkaalutäkyt läpi.

Meillä ei oo navikaattoria. Mä jourun taas lukia karttaa. Sitte aina välillä pirätetähän tiän viärehen, notta O´malley saa näyttää mulle siitä kartasta, mihnä mennähän.

Tytti! mihkäs se!? Anopille, että saa sen lassie-rotuunen Nero-koira taas paimentaa sitä? Niiltä tais kyllä oma kissi kualla rotanmyrkkyyhin, nottei Tyttiä ainakaan pihalle taitaasi tohtia päästää. Taitaa olla paras, että Tytti on kotomiähenä, pitäähän jonku ny posti hakia loorasta ja kastella tupakukat eres kerran viikon aikana.

Trookatahan taas reirun viikon päästä.