Onko siitä jo pian vuasi, ku ensimmääsen kerran maailmalla puhuttihi sikalentsusta. Aika kauan siitäki jo on, ku ne keksii siihen rokottehen. Kesällä mun muistaakseni leheris puhuttihi, notta sitä rokotesta tilattaaskin. Oli puhesta, että paljokoha sitä tarvitaas.

Viime viikolla Einari oli pari päivää pois eskarista, ku sillä oli 38,5 astetta kuumesta, pää kipiä, noukka vuati ja aamulla se oksentikin. Puali kuuren mais piti ruveta pesöhö hyysikän seiniltä ressua... Mutta kuumes laski ja poika oppii lukemaha. Sillä tais lukulukun aukiaminen vaan kuumentaa aivosoluja.

Ny O`Malley on ollu pari päivää sängyn pohojalla. Ei siinä palijo kuumesta oo ollu, mutta aivastellu son ja valittanu surkiaa oluansa. Mä en sitte tiärä, josko se oppiis vaikka laulamhan, jahka se tuasta friskaampuu...

Minoon viimeen ja vihiroon päässy tyän matkaha, kaks päivää ny ollu kassalla. Tällä kertaa sain tyähousukki jalakaha, ja knapin kiinni. Kaks viikkua sitte jouruun olla verkkariis. Perjantaina mullolis kouluutuksehe kuuluva tuate-esittely, pitääs päivä seisoskella maistattamas ihimisille lanttu- ja porkkanalooraa. Siinei olsi hyvä pärskiä eikä noukan turaata. Sen jäläkihi vasta joutaasin sairastaa, jotta isäntä saa ny vaan luvan pysyä musta loitolla.

Viime viikolla Vihtori toi lapun, johna kysyttihi meiltä vanhemmilta, saako poijalle antaa possupiikin. Lappu pitääs palauttaa ens maanantaihin mennes. Eskarilaasille ei sellaasta lappua oo annettu. Yks poika oli ny ollu eskarista pois, mutta koko ala-asteelta oli ollu pois nelisenkymmentä. Eihän siälä oo ku vähä toistasataa oppilasta muutoonkaan. Näillä poissaolijoolla on kuulemma joko kovaa kuumesta taikka sitte liävempää. Terveyrenhoitaja oli käyny koululla ottamas possukokeeta. Ollu sopivasti paikalla, ku Vihtori klosas kätensä pukkihypys liikuntatunnilla. Oli vasen nimetöön jääny alle ja taittunu väärähä suuntaha. Ei kai siinä hullummin käyny, mutta sai poika siihen lastan.

Jos ne ny maanantaina rupiaa kakaroota rokottamaha koulus, nii siitä menöö kaks viikkua, ennenkä suaja on vahvistoopunu.  Kyllä musta tuntuu, notta jos nuasta nelijästäkymmenestä eres muutamalla on ny possulentsu, nii kyllon myähäästä enää pyllistää, tavara on jo housuus.