Menin aamupäivällä hakoho Penaa ja Doorista pihalle, ku pitkästä aikaa tuuli puhaltaa väreetä vetehe etelästä pohjaasehe eikä päinvastoon. Doorista ei näkyny, mutta sehän on useen piilos kopisnansa. Nostin sen häkin, sen kompostikehikon ja huikkasin Einarille, notta tulla viämähä Dooris kopallansa pihalle. Nostin koppia... MISSÄ ON DOORIS?

Ei kai se ny keriinny täs livahtaa häkin reunan aluutte ja johku varastohyllyjen ala piiloho? Mihkä se on voinu keriitä? Ei se ny oo voinu ilimahankaan haihtua... Kattelin jo ylähyllyyllekkin... Penan häkis oli Pena, poukotti koppinsa ympärillä. Koppi oli puronnu kakkosnelosen pätkän päältä, nottei se päässy sinne sisälle. Nostin kopin reunaa...

Olo oli ku taikurin shouvia kattoes, siinä vaihees ku se nostaa kanin tyhyjästä silinterihatusta. Taikuri tosin oli karonnu. Dooris se vaan kyhjötti Penan kopis. Pena pompotti vihellellen ympärillä...

Mi-ten-kä se on voinu päästä sinne?! Onko se poukannu koppinsa katolle ja siältä loikannu Penan häkkihi? Mitäs Pena siihen notta...? Viättikö pupujussit sellaasta perinteestä juhannusta, jonka seurauksena ihimisillä on aharasta synnytysosastolla aina kevättalavella?

Son ny myähäästä pyllistää... Mutta ens kertaa varten mä huamisaamuna soitan eläänlääkärille, notta Penasta tehrääs konsultti!