Eileen Einari oli koko päivän ku seinästä reväästy. Mikään sana ei menny kuulevahan korvahan ja se vaan troiskas ympäriinsä ku serkkupoijat viidakon uumenis. Nauraa kräkötti ja taputti jokaasen miälestänsä hyvän jäynän jälkihi.

Iltaruaalla se hotkaasi viis perunaa, pipu (=jauheliha)soosia hyvän annoksen (hän kuulemma tarttoo eniten jauhelihaa, kun hän siitä eniten tykkää ) ja näkkileivän samas aijas, ku Vihtori sai näykittyä yhren perunan melekee kuiviltansa. Sitte sillä oliki hyvää aikaa härnätä veikkootansa oikee olan takaa, samalla ku me koitimma patistaa Vihtoria syämähä eres yhren sämpylän. Eihän Vihtori jounnu eres voirella sämpyläänsä, kun Epa kävi viäres liaruttamas persustaansa ja pörräämäs kiälellänsä. Ja armotoon kräkötys päälle.

Kattoomma toisiamma pöyrän yli, minä ja Vihtori. "Tualla ei oo kyllä kaikki palikat paikallansa" Vihtori tuumas. "Ihan ku sillä olis joku ADHD" mä siihen. "Mikä se on?" Vihtori kysyy. Epa makas seljällänsä laattilalla, jalaat sätkii ilimas ja se hymyyli aurinkoosesti koko maitohammas-+pari rautahammasta sisältävällä purukalustollaan:" Se tarkoittaa, että minä olen HYVÄ IHMINEN!"

No niinhän se on, mutta joku sitä vaivas.

Tänä aamuna laitoon Epalle Emla-voiresta olokapäähän. Sitä tuli vähä palijo, piti laittaa tuareskelmua lisäksi, ku ei pakkauksen kelmu piisannu. Laastarilla kiinni. Ja Epa oli kamalan kipiä pelkästä puurutesainasta! Menin sen kans neuvolahan, ku tällä viikolla rokotetaha eskari-ikääset sikalentsua vastaha. Sai poika piikin, ja lährimmä kotia.

Kotona soli aina vaan kipiee, kuulemma koko kruppi. Ens hätihi se nukkuu nojatualis pualtoista tuntia. Sitte se vähä joi, ja meni nukkumaha tunniksi säkkitualihi. Taas se vähä nousi ylähä, valitti ku jalaat tutajaa, joi jotaki ja meni sänkyhy maate. Siälä se Hyvä Ihminen ny sitte taas nukkuu.

Tiätääspä ny, tuliko se vaan piikistä kipiäksi vai onko tämän lentsun vooro sikaalla ny sen piänes Hyvän Ihmisen krupis. Ja  mitähä mä sillä tiarolla tekisin... Enpä juuri mitään, ku ittelläki lämpö sahaa 36,5 ja 38 välillä. Pirän rokulia huamenna. Ainaki.