Kuinkas se menikään, notta "tiä helevettihi o päällystetty hyvillä aikomuksilla" ..? Soli varmaha, joka nuan oli tuumaallu, kattonu männäviikkoosta lomaansa. Taikka niitä tekemättäjäänehiä hommiansa, mitä oli lomalla meinannu teherä, ku "lomalla on aikaa!"

Molin suunnitellu, notta jos pesis klasit. Ja siivuaas muutoonki vähä paremmin. Siinä sivus, vähä niinku vastapainona näyttötutkintojen näpyttelylle, ettei aivan tuu nenä tiatokonehe ruurus istuttua. Voi ja kyläälläkki lomalla joutaas! Käyrä vaikka vanhaa mummaa kattomas, ainaki ny äiteetä, ku ei sen synttäriilläkää tullu käytyä, ku Epa oli silloon kuumees.

Son ny sitte lauantai. Tiistaina pitääs nousta ennen sianpiä - - - kukoonlaulua ylähä ja eiku töihin. O´Malley saa sitte vuarostansa lomaalla pari viikkua. Tänä aamuna istuun kaffikupin kans sanomaleheren ääres ja sain esimakua sen loma-aijasta... "Mitä soot suunnitellu teherä tänäpäivänä?" Mulla nousi sillä siunaaman hetkellä iholle piäni, ohkaanen mutta inhottava hikikalavo; pitääskö mulla olla suuniteltuna jotaki? Mitä moon unohtanu, oliko mulla joku homma tällen päivää...? "Äh... sano ny sä ensin, mitä soot meinannu?"

Multa oli menny ensinnäki pasmat sekaasin, ku kattoon klasista pihalle. Siälä satoo ja tuuli pohojaasesta. Onneksi molin eilisin keriinny viimmeenki istuttaa ne viimmevuanna ostamani rusokuusamat (niitä oli kuus, vaalianpunakukkaasta. Enää oli hengis viis ja yks niistä oliki valakokukkaanen) ja heräteostokselta vaikuttavan purppuravaahteran. Sen mä istutin ny ensi alakuhu pöttihi. Saa siinä kattella, notta mihkä sen lopullisesti istuttaas. Kiviairan viarustanki molin keriinny peraata ja käytävät ja kasvimaan (sen *#¤&% potager du royalin!!!) myrkyttää.

Kaniille molin keriinny teherä isoon ketan tuanne ryteekköhön. Siälä ne raukat ny tuloo hulluksi sääskien seas. Mutta kyllä Dooriksella on ny tilaa poukottaa, Pena senku möllöttää turvessoffalla niiku ainaki peräkammarin poijat...

Mutta ny mä en osaa teherä mitää, ku sataa.

Ja klasit on pesemättä, tupa siivuamatta, läksyt tekemättä. Äireenki tyänä käymättä.