Otetahan seittemän akkaa, ikähaitari 19-57, pari ei ihan viiskymppistä äijänkörilästä ja nakatahan Lapuanjokehen ja kattotahan kuinka käyrähän.

Eileen iltapäivällä töiden jälkihin mentihin Liinamaan sillalle, tuulipuvuus ja kumppariis. Siälä orotteli jantuksis alahärmäläänen elämysyrittäjä traileri lastattuna kanootiilla. Kovasti vakuutteli,että jos kanootti menöö ympäri, niin se olis kyllä ensimmäänen kerta tällä joella. Sitte opeteltiin kuivalla maalla kuinka sitä melaa käytellään, pujettiin melontaliivit päälle ja pössähdettiin pareittain paatteihin.

Edellinen ilta oli menny töis puali kymmeneen, aamuyästä puali seittemäksi takaasin, pakkas vähä väsyttää, mutta kyllä rääpät karisi silimistä kun paisunu virta alkoi venhettä viedä. Aurinko paistoi selkään, naamaan, selkään, naamaan ku kanootti pyärii ympyrää välillä keskellä uomaa, välillä rantapöpelikköä kutitellen. Sitte ruvettihin saamahan juanen päästä kiinni. Alkoo huamata, että västäräkistä vähäsen lensi yli joen, sille ei vissihin tartte syljeskellä niinku mustille kissiille jokka tiätä ylittää? (Muutoonkin pirän sellaasta käytöstä eläänrääkkäyksenä...) Joku peippoonenkin meni, ja joku tirpuunen sukelti. Aurinko mollas selkää niin, että sai stripata päällimmäästä takkia pois. Kuinkahan sitä oli kuvitellukaan että siälä kylymä tulis, meloes.

Välillä opas komenti keräämähän paatit viäretysten, pireltihin lairoosta kiinni ja kelluttihin lauttana virran mukana. Trönättihin pillimehut ja jokku söi suklaapatukkaa (heti kyllä alkoi perä levetä, lautan nimittäin, ku joku pisti patukkaa poskeen eikä pitäny kiinni) ja naatiskeltiin... Oli niin ihanan rauhallista ja hiljaasta... ja sitte alkoo kännykkäkonsertti. Siitä selvittyämmä jatkoomma matkaa, rauhallisesti, niin kauan että näkyy Power Parkki. Silloon meillä kahdella etunenäs kulkevalla parilla rupes kilpaaluviätti jylläämähän, jeevana, nyt kyllä...! Alkoo taas pyäriä ympyrää paatti, ku meni into taidon edelle, ja nuarimmaaset flikat meinas päästä kärkeen. Vähä kolhaastihin blondien kanoottia ja ne räsötti vettä vastalahjaksi, ja sitte taas kokka kohti Alahärmää.

Meirän oli määrä rantautua koulukeskuksen kohralla, mutta ei ihan tieretty tarkkaa paikkaa. Me akat keriittihin siihen enste, mutta mentihin vähä ohi, joten nää blondilikat kerkes kuiteskin ensin maihin! Jahka ne viimeesekkin hyrrät oli saatu rantahan, pakkasimma ittemmä pariin autohon ja takaasi tänne parempahan Härmähän.

Ajettihin kummiski kirkon ohitte, palan matkaa kohti Vöyriä. Meille oli Loma-Kesrasta varattuna saunamökki! Jääkaappi larattihin täytöhön ruakaa, niin raakasti makkaraa, kanaa ja sinappisalaattia, jotta epäälimmä pomon kutsuneen Scandianavian Hunksit meille saunottajiksi, mutta turha toivo... Saunahan valakia ja ilta-aurinkohon nauttimaan siideriä ja "hyvää ja ravitsevaa keskiolutta". Löylystä päin koitimma mennä krooppihin mukamas uimahan, mutta kahluuksihan se jäi, kun toises pääs ulappaa oli viälä ahtojäätä... Pomomiäs omalla saunavoorollansa oli luikahtanu kahreesti uimahan, mutta sehän ny ui muutoonkin jäiren seas.

Syätihin mustia Wilhelmiä ja kalpeeta kanankikkiä, hiiliistä ku loppuu hönky... Salaatti oli hyvää. Pöytä oli ku ainaki kotona, huikka hörpättihin mistä kulloonkin löytyy ja muutoonkin tunnelma leppoonen. Huuli lenti, välillä puhuttihin ihan vakaviakin ja hoilattiin Biisikärpäsen tahdis. Osaa porukasta rupes pualilta öin väsyttämähän, ne lähti kotia yhden selvän matkas, me virkiät tilattihin taksi-Aila viämähän meitä Kauhavan Kantrihin tanssimahan.

Laukut parketille ja rinkihin joraamahan valomerkkihin asti! Vähä pakkas hävettää siälä parikymppisten keskellä, kun olis tehny miäli mennä niinku nekin välillä alaha asti kyykkyhyn. Oon joskus koittanu, mutta ku jouruun ottaa jonkun likan liiringistä kiinni, että pääsin huanoone polovineni ylähä... Mutta eiku aivot narikkaan ja takasi lattialle! Mullon rytmi veres! Jeejee...Eikä muute tuu krapulaa!

Aamulla nousin yhreksän mais ylähä, ilman kirpun kipua, mitä ny kintut oli kipiät. Verhat koneesehen ja puutarhaa kuapsuttelemahan. Iltapäivällä alkoi väsy painaa, menin maate ja heräsin, kun poijat kuuluu taas tappelevan.

Sitähän tämä on, vaikka kuinka juhlitaas, niin kersoolle on laitettava sapuskaa.