Mun pitääs kertua teille vähä siitä meirän reissusta, mutta ku ei kerkiä.

Maanantakina alkaa viikon mittaanen pisnes, Seinäjoen Ullakolla. Meinaan myyrä verhojani ja poikaan verhoja ja isännältäki on läjä paitoja irronnu myyntihi. Nelisenkymmentä roskaromaania pistän myyntihin, osan pussitin, 3kpl eurolla. Jeevana, että niihinki on aikoonansa tullu pistettyä rahaa kiinni! No nua "kuumat rakkauret" ja "intohimooset rakkauret"... Niistäki oon saattanu yli 10 markkaa maksaa kipaleelta! Uskomatoonta...

Viälä pitääs kollata autotallista muutama ylimääräänen hana ja jos ei O´Malley hoksaa, niin jotaki muutaki.

Osa verhoosta olis viälä mun siskoollaki, son yrittäny myyrä niitä Kyröös johnaki kirpparilla. Pitääs käyrä Lehmäjoelta ne hakemas.

Eikä siihenkää olsi oikee aikaa, ku pitää iltapäivällä luakkakokouksehe!

Saas havaata, minkälaanen hässäkkä siitäki tuloo... Emäntä oli sanonu, että kaikkien pitää olla paikkeella sitte kello 16.reikäreikä. Kyllon varahi! Kuinkaha kauan ne olettaa, notta me siälä viihrytähä? Mun pitää viärä sinne sallaattia, meinaan ottaa omalta maalta punaasta tammenlehtisalaattia ja hajen lisäksi jääsalaattia kaupasta. Tuloo koriaa.

Sitte teen, vaikkei käskettykää, itte keksimääni salaattia, nimesin sen sappitautisen painajaaseksi. Siihen tuloo punaanen ja keltaanen, kotimaanen paprika, nippu löökiä (tottapa sitä viälä varsinensa kaupasta saa? Vai meenkö anopin ryytimaalle varkahisihi?) ja ruukullinen pasilikaa. Ne laitetaha yleeskoneella sellaaseksi pikkelssimääseksi silpuksi, kaattahan klasishe pilkkumihi ja päälle valkosipuli-oliivi-fetaa ölijyynensä.

On hyvää krillatun lihan kans.

Mulloo aikaa täs ny istua, meen siälä kaupas käymähä.

Joo, omas. Tyäkaverit tapaa lomillansa laittaa miähet käymähä kaupas, meinaavat, nottei nekään lomillansa mee omille tyäpaikoollensa. O´Malley on vanhan kansan kolli. Siton turha laittaa kauppaha, se tuaa justihi sen mitä listas on, ja jos ei se kaikkia heti löyrä, se ostaa karamälliä tilalle.