Notta onko täälä ollu hilijaasta? Nii on täälä tuvaski, mä en oo jounnu oikee metelöörä poijille, enkä oikee pitää siivuakaan. No koitin mä tuata varastua siivota, rupesin siitä, ku isäntä aina valittaa, ku joka nurkasta klapajaa kukkapurkkia.

No niitähä löytyy, ku niitähä ihimisellä pitää olla! Ei sitä ikää tiärä, jos kevättalavella isköö istutuskuumes! Meillon aika isoo varasto johka mahtuu monta hyllykkyä. Vähä yhyrestä sun toisesta hyllystä ja hyllyn alta löyrin kukkapurkkia, siämenpussia, unehtunehia kukkasipulia, sekatööriä, varjostuspeittua ja hallaharsua. Raivasin tilaa yhyren hyllymoruulin verran ja koitin kollata kaikki kukkatarpehet siihe.

Siinä sivus rupes löytymähä kaikkia muutaki unehtunutta... niiku ny punttia, sulukapallomailoja, hyppynaruja, piäni laattiamallin kuntopyärä ja stepperi. Niiku toinen niistä taimasteriistaki (tighmaster) jota mä sain kaksin kappaleen yks joulu pukilta. Vissihi yks kummalleki reirelle... vai mitä vihijaalua soli!? Poikaan nyrkkeelykinthat ja -säkki tuli kans vastaha. Tosin niitä kintahia moon kihisten nakellu monta kertaa laattioolta ajalehtamasta varastohon, ihan ku niitä olis usiemmat ku yhyret kummallekki.

Hmm.... jos tuasta raivaas laattialle tilaa, ja yhyren hyllymoruulin valijastaas puntiille ja mailoolle... Tästähä sais punttisalin! No, pikkuhilijaa tuuma eteni toimeksi, laattiaa palijastuu rakennusromppeen, lauran-, putken- ja johronpätkään ja ylimääräästen styroksilevyjen, ja kaninkarvaan (ku ne kanit oli viimme talaven siälä varastos, häkis, mutta ku karvat ei pysyny häkis, vaan lenteli pitkin varastua...) alta. Osa siitä laattiasta oli viälä maalaamata, maalattu oli sitä mukaa ku laattiaa oli näkyvis. Löytyy sitä maalia viälä sen verta, että saatihi koko laattia peittoho, vaikka pakkaski olla vähä kuivanehia kliisuja seas.

Ny mun pitääs viälä laitattaa O`Malleyllä se nyrkkeelysäkki kattoho ja siihen mahtuus poikaan renkahakki, ny non sirottuna trappuuhi. Tyäkaverit orottaa, notta koska me pirethän meirän uures hianos punttisalis kuntopiiri-ilta. Siälä vois ollakki tiivis tunnelma, jos yks polokis kuntopyärää, toinen stepperiä, kolomas vispaas taimasterilla, nelijäs vääntääs weidertankua, pari akkaa nostelis punttia, yks hyppiis narua, joku kiikkuus renkahis ja viälä yks hakkaas säkkiä - kaikki siinä 1,7 x 3 metrin alalla! Nii ja sitte viälä se pilatespallo... Onneksi siältä varaston nurkasta löytyy yks ensiapupakkauski ja "kellari", johna on mehua sun muuta juatavaa. Jos vaikka kaninkarvat kututteloo kurkkua. Maalämpöpumpun nesteetä ei parane mennä trönäämähä!

No ny se mun punttisprojektini vähä huilaa. Moon nimittään pyärähtäny. Emmä oikee muulla voi tätä kuvaalla, mä kun en oo ikään saanu langasta mitää äntihi. Kangasta sen on pitäny olla... Mutta ku meillä vaihtuu lankavalikooma, tuloo kevään uutuuslankoja ja talven langat myitihi halavalla loppuhu, nii mä pyärährin.

Tuasta petroolinsinisestä moon ruvennu tikkuamaha ittelleni tuupikauluria. Kolome oikeen kolome nurin. Mutta ku moon tälläänen vähä haasteorientootunu ihiminen, nii mä rupesin teköhö niihi oikeesihi silimukoohi aina seittemän kiarroksen väliin tuallaasta krumppoosta, notta son vähä niiku punees. Tua melekeen karvootoon vesifäripensseli on sitä varte. Viälä pitääs vähä toistakytä senttiä sitä kutua ennenkä mullen tuloo tenkkapoo... mä en ny justihi muista, kuinka avonaanen neulos päätellähä.

Mullolis sitä lankaa viälä sitte nelijä kerää. Jos siitä sais jonku slipooverin. Sais sen liika kinnin paitapuseron päälle, ku siinä meinaa aivan omaasuus näkyä knappien välistä.

Nua turkoosin ja sen kirijavan langan moon ostanu jo ennen, ny mä yritin opettaa poijille eres ainaoikeen-neuletta. Saisvat teherä ittellensä palatossut. Mahraa jäärä mun hommaksi... jos ei ny sitte O`Malley innostu. Ainaki son nii trossannu, kuinka hän on tikunnu monet patalaput ja kaulahiset kersana. Näyttääs ny kuinka se tapahtuu!

Oranssista, vaaliansinisestä ja tummanveheriääsestä nalle-langasta mä suunnittelin poijille paitoja. Yhyres leheres oli mukavan näköönen miästen pairan malli, mutta ku ei tua lanka piisaa ku nippanappa kahtehe poikaan paitaha. Ennenkä mä keksin, kuinka sen mallin piänentää kersoolle sopivaksi, voi olla että poijat kasvaa notta niillen sopiis paremmin se alakuperäänen miästen koko.

Sitte ku täs tuloo kesäki. Ja silloo ei joura tikuta.