Nämä kaikki tällääset pyhät pitääs lailla kiältää. Niistei tuu ku ressiä.

Tupa pitääs olla siivos ja varattuna ruakaa viarahillekkin, joita ei kummiskaa tuu, pitääs käyrä kyläseuraan päivällisillä, ettei tarttis itte keittää, mutta ku sinne pitääs oikee lähtiä ja vähä paremmis verhoos, nii ei oikee kerkiääsi, ku olis kotonaki kiva jotaki tehrä, mitei arkina kerkiä.

Pitääs rauhaantua viättämähä pyhää, mutta ku ne pyykkivuaret kasvaa silti ja kaappihinki ne pitääs saara viikattua...

Ny huamenna, kersat on tahtonu, pitääs mennä halloveenihi Kauhavalle. No pitääskö niillä ny sitte olla jokku teemaha sopivat verhat, niinku Ameriikas? Mulloo ainakaa mitää kattottuna niille. Sais halloveeni olla iha vaa pyhäänpäivä, tuallaasta jenkkihapatusta...

Oon yrittäny tilata kauppaha halloveenikurpitsoja, non ollu tiluuskirjalla jo pari viikkua, mutta yhtää kurpitsaa ei oo tullu, luajan kiitos. Mihkä molsin ne pannu, jos ne olis ollu isoja, niinku elokuviis? Muutoonkin aina tilasta pulaa. Huamiseksi tilasin niin julmetun kuarman, että vaikka mullolis vapaapäivä, niin ajattelin mennä kantamahan vastuuni sen purkamises. Ei siälä akat kerkiä kaikkia millää saara selvitettyä, ku jo seuraava tyä pukkaa päälle. Minen ainakaa saisi. Manaasin vaan sitä hullua, joka tuallaasen kuarman on menny tilaamaha...

Telkkarista taitaa tulla Manaajat täs pyhän aikana. Minkähänlaasta oppia siitä kaikemmaailman tärähtänehet saa, tuhotöihinsä. Vaikka on ne tainnehet kaikki kauhufilimit jo vireolta kattua.

Mä meen sänkhy, lukoho Trollopen Vain me kahta. Son nii pitkäpiimäästä tekstiä, että on pakko ottaa rennosti. Joura ressata.