Viimme viikon meilloli täälä Tytti kotomiähenä. Surku tuli sitä tänne päinsä jättää, mutta Anoppi lupas sitä käyrä aamuusin päästämäs pihalle ja illalla päästämäs sen tupaha. Ruakkia sitä ja Penaa ja Doorista.

Frouva vaan ei ollu sitte palijoosin pihalla viihtyny. Tiätenki tääloli rauhallista, ku ei kersat kilijunu aamusta iltaha, juassu ku päättömät kanat ympäriinsä, notta aina joutuu siirtyä hyvin petatulta päiväunipaikalta pois niiren tiältä. Eikä tarvinnu lähtiä häntä koipien välis pihalle, ku mä hikeennyyn kersoolle ja otan koko äänialan käyttöhöni. Taitaa siinä joku infraääni taikka riskantti ottaa frouvaa kuuloluuhu...

Oli se vissihi käväässy pihalla joka päivä, arvatenki naapurin kuistin alla hyysiköömäs. Ruaka sille ei ollu meinannu kelevata, mä taisin unohtaa ohojeestaa Anoppia notta sulattaa teelusikallinen voita mikros ja sekoottaa se sapuskaha... Ei sekää aina kyllä toimi. Kiahnannu vaa oli kauhiasti ja ollu jotaki vailla. Helekutin puakkoo kissi.

Samasta ovenraosta Anopin kans se oli aina tuijannu ittensä takaasi tupaha, ku Anoppi teki kotia lähtyä. "Anoppi saa nyt lähteä, emme tarvitse palveluksianne ennen iltaa. Meidän Karvainen Armomme menee nyt soffalle kauneusunille, ellemme sitten keksi jotain sopivampaa tuppluuripaikkaa... " Son sellaasta tummanruskiaa leviävakoosta samettia, se soffa. Ku mä ostin sen, sanoo yks tyäkaveri, notta meirän imuri saaki sitte muuttaa soffan viärehe... On sen kans tähä asti ihan pärijänny, mutta ny! Mä valehtelemati kaks tuntia imuutin sitä! No ainaki pualtoista tuntia! No saatoon mä välillä käyrä hussaamas pihalla sitä karvafilttiä, jonka päällä Tytti oli kans nukkunu, samoon ku O`Malleyn tummaa kauluspaitaa, joka oli unohtunu lavittalle. Vihtorin lakanan mä vaihroon jo eileen illalla. Einarin koululavitta, pehemustettu, soli kans saanu uuren turkispinnoottehen.

              

Täälä sitä ollaha sitte kismitelty koko viikko, frouvana taloos. Venytelty kissahtanehia villahousuja. Viätetty kissanpäiviä, samalla ku moomma koittanu viättää hiihtolomaa Saariseljällä.

Meirän kortteeripaikka                                             Auringonpaistetta tunturis                                      Poron peräs rees