Eileen illalla kuuren mais moni elukka sai sätkyn. Meirän Tytti painuu varastohon, sitte se yritti siältä pihalle, mutten mä päästäny, kun tiäsin, ettei sitä sitte näjy taas ennen seuraavaa pualta päivää. Ja yällä saattaa olla kylymä. Kiärti sitte silimät mustina knappiina soffanalustoja.

Kuinkahan mettän elukat, mihkä non päässy piiloho kauhiaa sotaa, joka taivahalla käytihi? Pommit paukkuu ja ujelti, tianoot valakes taikka värjääntyy verenpunaaseksi. Ihimisillä oli hauskaa. Paitti Vihtoria tuli raketti ottaha, ku sitä verettihi pussista pihalle. O´Malley poltti kätensä, ku se paljahin käsin yritti saara valakiaa tikusta sytytyslankaha. Einarille meni silimihi tuhkaa ensimmääsestä pommista, sitte hoksattihi ettiä suajaklasit. Tuuli sammutti tikut ja sytkärinvalakiat ja hermot meinas mennä. Yks isoo pommi lenti vaa kolomen metrin kaaren ja teki aika montun ohkaasehe hankehe. Onneksi ei osunu halakopinoho.

Tuvas Einari halus pian "tinata". Takhan valakia ja sankoo viärehe. Einari sai rauskun tai tulivuaren näköösen onalehen, ja oli heti surkiana, että hän varmaha kualoo ens vuanna, tai jotaki muuta kamalaa. Vaikka me mitä yritettihi, nii pessimisti Epas vaa nosti päätänsä. No tänä aamuna se jo näki sen tinan varjos rinosauruksen, ja isä luki lehrestä, että elukkaan kuvat meinaa mettästys- tai karjaonnia. No se kelepas, ku me ollaha luvattu poijille luppakorvakanit. Non meirän karjaa ny sitte.

Mulle tuli pitkä ja kapia suikura, jolloli siliä pääknuppi. Vähä muistutti luurankua. Otan sen ny sitte niin, notta mä onnistun laihruttamises... Voishan siitä muutaki päätellä. Vihtori sai isoon klöntin lisäksi hakun ja rahaa. Se varmaha ankaralla tyällä ansaattoo hyvät viikkorahat. O`Malley sai kärmehen, niinku kobra pystys. Kärmes on tiaron ja viisauren merkki.

Uuden vuoden kynnyksellä...

Edessä on sata ovea, tuhat tietä.

Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella

käytä hiven järkeä.

Ovet on tehty avattaviksi,

tiet tallattaviksi,

elämä elettäväksi.

Jos erehdyt,

uskalla itkeä,

uskalla nauraa,

uskalla muuttaa suuntaa.

Ei mikään kasva ilman vettä,

ei ihminen kypsy kyynelittä.

Mutta silti odota parasta,

äläkä pelkää pahinta,

niin saat mitä ansaitset.

          -tuntematon-

Onnellista Vuotta 2009!